TAPAS WINTER NIGHT

Standard

Am gatit pentru o petrecere:

crema de branza proaspata si somon

hummus

crema de avocado cu sardine

crema de blue cheese & rucola

legume proaspete, paine crocanta cu ulei de masline, oregano si usturoi

inimioare de aluat fraged integral cu branza brie nuci si stafide

couscous cu legume si o salata uriasa

guest star la finalul serii: tortul care m-a facut celebra in Cascais pe vremea cand lucram la cafenea

cine vrea retetele poate sa-mi scrie

7 responses »

  1. Si daca ma gandesc bine,nici inimioarele alea nu-s de lepadat,deci le vreau si pe ele 🙂 Cum se vede concluzia,total intamplatoare,dar bine s-a brodit asa,as vrea sa fiu celebra si iubita :))

  2. 3 foi de foietaj de preferinta dreptunghiulare, crema de vanilie, frisca, fructe de padure congelate, fructe proaspete, lime
    Se coace fiecare foaie individual si se lasa la racit.
    pentru crema de vanilie ai nevoie de 4 galbenusuri, 4 linguri de amidon, 4 linguri de zahar, un baton de vanilie sau doua(exista si optiunea esentei de vanilie daca n-ai batoane), 1/2 litru lapte.
    Se pune laptele cu zahar, la incalzit pe foc mic. In acelasi timp se amesteca galbenusurile cu amidonul adaugandu-se una cate una 10 linguri de lapte cald, De cate ori torni o lingura de lapte amesteci bine si pe urma pui urmatoarea lingura. Cand laptele s-a incalzit suficient, adica are bule de aer pe margini, dar nu fierbe il torni putin cate putin peste amestecul de oua si amidon. Operatiunea se face lent, amestecand mereu ca sa nu risti sa faci omleta. Nu se pune niciodata invers, adica nu se toarna ouale in lapte. Lichidul obtinut il pui iar in oala in care a fost laptele si la foc repejor invartind cu telul tot timpul lasi compozitia sa se ingroase pana la consistenta unei smantani. Se pune vanilia apoi astorni crema intr-un alt vas , acoperi cu folie de plastic si lasi la racit.
    Tortul se asambleaza cat mai aproape de momentul consumului pentru ca smecheria e ca foietajul sa ramana crocant. Deci pui inte foi crema, il imbraci in frisca, il ornezi cu fasiute de coaja de lime fructe de padure proaspete, iar cand il servesti torni peste felie sos de fructe de padure.
    pentru sos ai nevoie de un pachet de fructe congelate pe care le fierbi cu zahar pana se ingroasa putin zeama. In loc de zahar am folosit stevia (care se pune la sfarsit pentru ca fiarta are gust ciudat)
    Inimioarele:
    pentru 120gr faina 5 linguri de ulei de masline, una de otet si un pic de sare. Eu pun si putina apa, vezi daca e nevoie. Se framanta totul bine se intinde foaie, se taie cu forma de inima si gata. Poti sa faci dinainte inimioarele iar la petrecere le pui branza si nucile le incalzesti putin la cuptor, cand le scoti le pui stafide si/sau un pic de miere.
    Celebra si bogata sa fii! 🙂

  3. Draga Lola, ne spui si noua ce anume ai pus in humus si in guacamole? Stiu ca sunt retete usor de gasit, dar mi-ar placea sa incerc varianta ta. Daca vad bine, cred ca ai pus si feta rasa in guacamole? Multumesc,
    Michelle

    • In humus:naut fiert, tahini, zeama de lamaie, ulei de masline, chimen macinat, usturoi.
      Guacamole: avocado, ceapa tocata, rosii tocate, coriandru proaspat, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline. Merge si feta de minune
      Cu drag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s