SALATA DE VINETE PE LIPIE DE OREZ

Standard

Din aceeasi serie cu reteta precedenta e si aceasta.

Nimic nou sub soare o sa ziceti vazand salata de vinete, dar va impartasesc  o smecherie care scurteaza mult procesul tehnologic dand un rezultat la fel de glorios.

Nu coc vinetele ci le curat crude de coaja, le tai cuburi mici, le fierb in aburi cateva minute (pana se inmoaie) apoi le mixez cu ulei de masline, lamaie, ceapa sau usturoi.

Inainte numai gandul ca tre’ sa ma apuc de copt si facut fumaraie prin casa ma facea sa renunt la bunatatea de salata, acum e gata in 10 minute.

Pentru ca nu pot manca paine, dar as vrea ceva cald si bun pe care sa intind vinetele fac lipii de orez integral

Faina de orez integral, faina de in, sare si apa. Se amesteca totul pana rezulta o pasta groasa. Se iau gramajoare, se intind in tigaia de teflon si se coc c la foc mic.

DSC08757

5 responses »

Leave a comment